Header image

FOTO | VIDEO Rugăciune pe timp de război. Prăznuirea icoanei Maicii Domnului de la Iviron, la mănăstirea cu același nume din orașul Donețk, Ucraina

”Apărătoare Doamnă, Stăpâna noastră de Dumnezeu Născătoare, cântările cele de laudă aducem ţie noi robii tăi, ca cei ce cu venirea cinstitei icoanei tale ne-am agonisit armă tare, zid nebiruit şi strajă nebiruită. Acoperă-ne şi ne apără pe noi toţi de vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi şi de toată vătămarea sufletească şi trupească, ca să strigăm ţie: Bucură-te, Portăriţă bună care deschizi credincioşilor uşile Raiului!” (Condacul Acatistului Icoanei Maicii Domnului de la Iviron)

Luni, 25 februarie 2019, în ziua prăznuirii icoanei Maicii Domnului de la Iviron, mănăstirea cu același nume din orașul Donețk, Ucraina, și-a sărbătorit hramul.

Liturghia praznicală a fost oficiată de ÎPS Ilarion, mitropolit de Donețk și Mariupol, înconjurat de un sobor de slujitori, dar și numeroși credincioși, veniți să se roage Preasfintei Născătore pentru pacea în Ucraina.

Acest eveniment a fost unul de o bucurie deosebită, deoarece în aceste momente grele pentru regiunea Donețk, mănăstirea care în anul 2014 a fost practic distrusă, își continuă activitatea, fiind întreprinse lucrări de reconstrucție.

Rugăciunea în acest locaș al Maicii Domnului nu încetează nici astăzi, maicile punându-și nadejdea în Ea, cea mai cinstită decât heruvimii și mai slăvită fară de ase­mănare decât serafimii.

cu referire: http://donetsk.church.ua/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com