Franța, atac masiv asupra ISIS. 20 de bombe lansate! - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Franța, atac masiv asupra ISIS. 20 de bombe lansate!

4:23, luni, 16 noiembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Avioane de luptă franceze au lansat 20 de bombe duminică asupra fiefului organizaţiei Statul Islamic Raqa în estul Siriei, distrugând un post de comandă şi o tabără de antrenament, a anunţat Ministerul Apărării.

„Primul obiectiv distrus era utilizat de Daesh (acronim pentru SI în limba arabă) ca un post de comandă, centru de recrutare jihadist şi depozit de arme şi muniţii. Al doilea obiectiv era o tabără de antrenament teroristă”, a precizat ministerul într-un comunicat, citat de AFP și preluat de Agerpres.

Un oficial francez a declarat pentru Associated Press că țara sa a lansat o serie de lovituri aeriene, distrugând o tabără de antrenament a jihadiștilor și mai multe depozite de muniție.

Purtătorul de cuvânt al ministerului francez al apărării a declarat duminică că operațiunile din zona Raqqa au implicat 12 de aeronave, inclusiv 10 avioane de luptă.

Represaliile francezilor au fost lansate in colaborare cu aviația SUA, susțin autoritățile franceze. Anterior Pentagonul a declarat că SUA și Franța au convenit asupra unor măsuri concrete la sol lupta cu ISIS.

Secretar de presă al Pentagonului Peter Cook a declarat: „Am căzut de acord asupra pașilor pe care SUA și militarii francezi ar trebui să îi ia pentru a intensifica în continuare cooperarea noastră strânsă pentru o campanie susținută împotriva Statului Islamic.”

Atacurile aeriene franceze au loc înainte ca portavionul francez Charles de Gaulle să ajungă în Golful Persic.

SI a revendicat valul de atentate comise vineri seară la Paris, care au făcut cel puţin 129 de morţi şi 350 de răniţi. „Acesta este un act de război comis de o armată teroristă, Daesh, o armată jihadistă”, a declarat preşedintele francez Francois Hollande, avertizând ca ţara sa va fi „necruţătoare” pe toate fronturile, „intern şi extern”.

http://www.stiripesurse.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com