Header image

Fum negru la Vatican! Prima încercare a conclavului de a alege un Papă a eșuat!

23:06, marți, 12 martie, 2013 | Cuvinte-cheie: , ,

Fumul de pe coşul de la Vatican este negru. Aşa cum era de aşteptat, primul vot pentru alegerea noului Papă, care a avut loc marţi seară, nu a avut un rezultat.

Următorul vot va avea loc miercuri. Biserica Catolică, ce traversează o situaţie inedită din cauza primei demisii a unui papă în 700 de ani, va alege în această săptămână un Suveran Pontif care să poată înfrunta numeroase provocări, cum ar fi laicizarea societăţii, persecutarea creştinilor sau scandaluri interne, relatează AFP, citat de realitatea.net.

Fum negru a ieşit, marţi seară, pe coşul Capelei Sixtine, indicând că votul cardinalilor reuniţi în Conclav nu a dus la alegerea unui papă, relatează AFP. Fumul negru a început să iasă pe coşul Capelei Sixtine la ora 19.40 (20.40, ora României), semnalând că prima zi a Conclavului s-a încheiat fără alegerea unui papă.

Conclavul pentru desemnarea viitorului papă a început, marţi după-amiază, în Capela Sixtină de la Vatican. Cei 115 cardinali electori vor rămâne în incinta catedralei până la desemnarea viitorului Suveran Pontif.

Sursa: www.unimedia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com