Gestul impresionant al unui român din Liverpool pentru victimele incendiului de la Colectiv - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Gestul impresionant al unui român din Liverpool pentru victimele incendiului de la Colectiv

11:01, miercuri, 11 noiembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Impresionat de drama celor care au pierit în incendiul din Colectiv, un român care cântă ocazional pe străzile din Liverpool a decis să trimită banii pe care îi câştigă familiilor victimelor. Suma nu este mare, dar gestul său de generozitate a fost suficient pentru a stârni aprecierea oamenilor şi a presei locale.

Cristian Drăgan a ieșit sâmbătă seara pe străzile din centrul oraşului Liverpool cu un scop nobil: acela de a strânge cât mai mulţi bani pentru victimele din Colectiv.

„Am fost şocat când am văzut ce s-a întâmplat motiv pentru care am şi hotărât să fac pasul ăsta. Am vrut iniţial să vorbesc cu cei de la ziar şi să le spun de treaba asta, dar m-am gândit că o iau pe post de promovare. Şi nu am vrut”, a povestit Cristian Drăgan.

Românul de 25 de ani locuieşte de un an în Liverpool. Este angajat la un depozit unde ţine evidenţa stocurilor, dar câteva seri pe lună iese în centrul oraşului şi cântă pentru trecători. Presa locală a mai scris despre spectacolele sale stradale prin care aduce la un loc zeci de oameni. Nu o face niciodată pentru bani, spune că reacţia oamenilor este o răsplată suficientă, dar ceea ce strânge merge de obicei spre diverse acţiuni caritabile.

„Când am început, mi-a fost frică, ruşine. Nu eram obişnuit cu oamenii deschişi. În România nu e chiar aşa. Nu ştiu ce au oamenii de aici, parcă sunt mai deschişi, mai altfel, mai fericiţi. Toate monedele le donam, pentru cancer de obicei. La magazinele de aici sunt coşuleţe unde pui mărunt. Şi adunam destul mărunt pe care îl donam”, spune Cristian Drăgan.

Gestul lui Cristian Drăgan este doar unul dintr-un lung şir de dovezi de solidaritate ale românilor din diaspora.

sursa digi24.ro

Stag-go-pic

Contact Form Powered By : XYZScripts.com