Header image

Guvernul RM a aprobat o nouă distincție de stat – „Crucea Misiunilor Internaționale”

12:33, miercuri, 28 mai, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

În şedinţa de astăzi a Guvernului a fost aprobată o nouă distincție de stat – „Crucea Misiunilor Internaționale”. Aceasta va fi decernată persoanelor care au participat la operațiunile de menținere a păcii și securității internaționale.

Distincția urmează să ajungă la circa 11 mii de cetățeni moldoveni, dintre care nouă mii de participanți la acțiunile din Afganistan (1979-1989), iar ceilalți au făcut sau fac parte din forțele de menținere a păcii.

„Crucea Misiunilor Internaţionale” reprezintă o cruce de argint labată,este încărcată cu un medalion rotund cu diametrul de 14 mm, având chenar de aur în relief şi în mijloc, în câmp de azur, imaginea în relief a Stemei de Stat a
Republicii Moldova în întregime aurită. Reversul însemnului este plat. Înălțimea distincției este de 90 de mm.

Conceptul distincţiei a fost examinat de grupul de lucru format din reprezentanţii Aparatului Preşedintelui al Republicii Moldova, Ministerului Apărării, Cancelariei de Stat, Comisiei Naţionale de Heraldică şi veteranii conflictelor armate, care au propus conferirea distincţii respective şi pentru cetăţenii Republicii Moldova (militari şi civili) care au participat la anumite misiuni internaţionale până la declararea independenţei țării noastre.

Pentru confecționarea distincției, a legitimației, a baretei de substituție și a cutiei se vor cheltui peste 2 milioane de lei. 

Sursa: http://www.publika.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com