Header image

Habarovsk: Biserica a ars din temelii, iar ctitorul sau a fost ucis

14:10, marți, 8 aprilie, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

În Habarovsk, în noaptea din 5 aprilie, Biserica Sfantul Alexandru Nevsky a ars din temelii. În aceeași noapte, un binefăcător al bisericii, care a ajutat la construirea acesteia, a fost si el ucis.

Un jurnalist al portalului de știri RIA „Vostok-media” a spus ca Iulia Kalashnikova, un reprezentant al Ministerului Rus al Situatiilor de Urgență (regiunea Habarovsk), a marturisit ca clericii au încercat mai intai să stingă singuri flăcările. Când au vazut ca nu reușesc, au chemat pompierii. Primele unități au ajuns în cinci minute, dar flacarile cuprinsesera deja o suprafață de aproximativ 200 de metri patrati. Stingerea focului a fost împiedicata de un vânt puternic, furtunos. Cu toate acestea, pompierii au reușit să împiedice raspandirea focului la clădirile învecinate.

Paisprezece unități de pompieri au luptat cu focul aproape două ore. Clădirea bisericii de lemn este distrusa. O revizuire a prejudiciului și determinarea cauzei care a stat la baza incendiului vor fi efectuate in urmatoarea perioada. Reprezentanții Episcopiei Khabarovsk, împreună cu inspectorii, vor fi implicați în acest proces.

sursa lonews.ro
Contact Form Powered By : XYZScripts.com