Header image

Hagia Sophia din Istanbul: din nou, discuții despre transformarea catedralei în moschee

14:19, vineri, 19 februarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

Ziarul turcesc politic Milli, organ oficial al Partidului islamic al Bunăstării, a publicat in ultimele ore un raport, in care se amintea un proiect de reorganizare a părții istorice a Istanbulului (Constantinopolului): „Asteptam eliberarea Sfintei Sofia (Hagia Sophia) din captivitate și renașterea ei ca moschee”, se arata in raport, facandu-se referire la faimoasa Catedrala crestina istorica din Istanbul.

Intr-un alt articol, semnalat de publicatia ruseasca Sfantul Munte, Leila Ipekci amintea in gazeta pro-guvernamentala „Yeni Safak”, sub titlul „Deschiderea Hagia Sophia” ca, pentru mai multi ani, presiunile au împiedicat autoritățile turcești sa satisfaca „solicitarile oamenilor” și să transforme Muzeul Hagia Sophia în moschee.

Potrivit autorului, acordurile internaționale, în special poziția Rusiei, au facut ca guvernul sa se teama ca adversarii sai sa nu acuze autoritățile de islamizarea Turciei. Leila Ipekci considera că, astăzi, „situatia s-a schimbar și relațiile cu Rusia creează condiții favorabile pentru transformarea Hagia Sophia într-o moschee”, aminteste Agion Oros.

sursa http://lonews.ro/

Sfanta-Sofia-Istanbul

Contact Form Powered By : XYZScripts.com