Halloween, in zi de doliu: Patriarhul Kirill, socat de celebrarile salbatice din cluburile de noapte - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Halloween, in zi de doliu: Patriarhul Kirill, socat de celebrarile salbatice din cluburile de noapte

11:22, marți, 3 noiembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii i-a criticat pe cei care au mers la petreceri de Halloween, in ziua in care un avion rusesc se prăbușise, ducand la uciderea a sute de oameni.

Ziua de 1 noiembrie fusese declarata zi de doliu național în Rusia, in urma accidentului aviatic din Egipt.


„Este remarcabil faptul că ziua a fost decretată, de către Președintele tarii, drept zi de doliu național. Dar am fost uimit de rapoartele care aminteau anumite cluburi de noapte și alte locuri de divertisment care au celebrat Halloween-ul, o sarbatoare care nu este a noastra, și imi vine greu sa inteleg asta”, a declarat Patriarhul, după oficierea unei Sfinte Liturghii, in Moscova.

„Să ne rugăm lui Dumnezeu să nu ii pedepsească pe acești oameni și cu dragoste și compasiune sa umple inimile poporului nostru, astfel încât nicio dorință de câștig de bani sa nu le mai confere oamenilor o scuza morală pentru a trece dincolo de linia de care nu se poate trece”, a spus el .

Liderul Bisericii a chemat la rugaciune, pentru ca „toate aceste lucruri imorale, pierderea sentimentelor umane și a coordonatelor morale, să dispara din viața noastră, astfel încât societatea și statul sa fie suficient de puternice și ferme, incat sa previna acest tip de manifestări, dacă unii oameni nu mai sunt capabili sa se controleze singuri – aceasta este spre binele tuturor, pentru sănătatea morală a poporului nostru”.

Expertii au spus ca accidentul aviatic rusesc, din Egipt, este cel mai mare din istoria Rusiei, a spus Patriarhul.

„224 de persoane, în special tineri sănătoși, inclusiv copii, erau fericiti pe drumul de întoarcere din vacanta, probabil, discutand veseli, amintindu-si de vacanta lor. Totul a fost intrerupt brusc si tragic. Mulți dintre noi am fi putut fi in acest avion”, a spus liderul Bisericii.

Această tragedie nu poate lăsa pe nimeni indiferent, motiv pentru care s-au rostit rugaciuni in aceasta zi, in bisericile rusesti, atât pentru cei uciși, cat și pentru cei care suferă astăzi, adică rudele și cei dragi ai lor, a mai spus Patriarhul.

„Le-am vazut fețele pe ecranele televizoarelor, iar astăzi este important să se simtă compasiune pentru acești oameni. Fără să știm numele lor, sa cerem ajutorul lui Dumnezeu, pentru că numai El poate oferi acest ajutor și, cu el, speranța pentru viitor”, a spus Patriarhul Kirill.

sursa http://lonews.ro/

cvet

Contact Form Powered By : XYZScripts.com