Header image

Hramul Chișinăului prăznuit la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

13:05, miercuri, 14 octombrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

La data de 14 octombrie de ”Acoperământul Maicii Domnului”, ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chişinăului, şi al Întregii Moldove, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie la Catedrala ”Naşterea Domnului” din Chişinău.

Întâistătătorul a avut parte de o întâmpinare călduroasă din parte clericilor sfântului lăcaş şi a numeroşilor enoriaşi dornici să împărtăşească bucuria rugăciunii dimpreună cu Arhipăstorul.

Numeroşi credincioşi veniți din toate colţurile ţării au luat parte la hramul capitalei.

La eveniment a participat dl Primar General Dorin Chirtoacă, însoțit de un grup de consilieri municipali.

În timpul Liturghiei, clerul și credincioșii, în același cuget și simțire liturgică, au mulțumit lui Dumnezeu pentru darurile Sale revărsate asupra Bisericii noastre și s-au rugat Maicii Domnului pentru sănătate și mijlocire în faţa Dreptului și Bunului Judecător.

Adresându-se poporului dreptmăritor, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat pe toți să fie credincioși și cu luare aminte la Învățătura Ortodoxă și să-și pună cu nădejdea în Atotputernicul Dumnezeu. Mitropolitul şi-a exprimat speranţa că şi în continuare, biserica va rămâne un centru duhovnicesc de referinţă și o comunitate model pentru educarea credincioșilor în duhul valorilor creştine tradiţionale.

Cu această ocazie ierarhul a ţinut să sublinieze: ”Chiar dacă timpurile sunt grele și multe dintre cele care se cer realizate par imposibile, trebuie să știm că având în inimă rugăciunea curată către Bunul Dumnezeu, și cerând în permanență mijlocirea Maicii Domnului pe care cu evlavie o cinstim astăzi, pe toate le vom izbândi, întru triumful valorilor nemuritoare și spre binele nostru comun”.

După Liturghie, credincioșii în frunte cu Mitropolitul și slujitorii altarului au înconjurat catedrala, după care a fost săvârșit un Te-Deum de mulțumire pentru toate binefacerile Domnului revărsate asupra cetății credincioșilor Săi robi.

Și domnul Primar Dorin Chirtoacă a venit cu un cuvânt de felicitare către credincioși, subliniind că toate lucrurile mari și frumoase care s-au făcut în oraș, au fost realizate din mila și cu ajutorul Domnului, fapt pentru care și de acum înainte, toată suflarea Chișinăului trebuie să-și unească forțele spre binele orașului natal, cu suflet curat și cu nădejde întru Bunul Dumnezeu.

La final, ÎPS Mitropolit Vladimir a îndemnat pe toți să fie credincioși și cu luare aminte la Învățătura Ortodoxă și să-și pună nădejdea în Maica Domnului care este grabnic ajutătoare a tuturor necăjiţilor.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com