Hramul Chişinăului serbat la Catedrala Mitropolitană “Naşterea Domnului” - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Hramul Chişinăului serbat la Catedrala Mitropolitană “Naşterea Domnului”

21:25, luni, 14 octombrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , ,

În ziua prăznuirii Acoperemântului Maicii Domnului, zeci de credincioşi s-au adunat la Catedrala Mitropolitană din Chişinău pentru a participa la serviciul divin praznical săvârşit de către Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir şi pentru a sărbători creştineşte hramul Capitalei.

Printre creştinii prezenţi la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie s-au numărat şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale în frunte cu Primarul general de Chişinău, Domnul Dorin Chirtoacă.

Imediat după slujbă, mulţimea de credincioşi în frunte cu soborul preoţesc condus de Chiriarh, a înconjurat Sfânta Biserică ascultând din înţelepciunea Evangheliei.

La finalul procesiunii Vlădica Vladimir s-a adresat către cei cuvânt cu frumoase urări sărbătoreşti, subliniind faptul că Chişinăul este un oraş cu adevărat binecuvântat, având-o ca protectoare şi mijlocitoare în faţa tronului Dumnezeului celui Atotputernic pe însăşi Preacurata Fecioară Maria.

Înalt Prea Sfinţia Sa a mai menţionat că fiecare orăşean cu frică de Dumnezeu trebuie să mulţumească Maicii Domnului pentru rugăciunile şi binefacerile sale nenumărate faţă de noi toţi

Întâistătătorul și-a manifestat bucuria cu privire la faptul că la Sfânta Liturghie a fost prezent un număr atât de mare de creștini, avându-i în frunte și pe reprezentanții autorităților, ceea ce demonstrează continuitatea obiceiului străbun, după care cârmuitorii erau cei dintâi care mergeau să se închine în Casa Domnului.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com