Header image

Hramul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului”, Călărășeuca

22:49, vineri, 29 august, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

În ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului, Mănăstirea Călărășeuca și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența viețuitoarelor sfîntului așezămînt și a mulțimii pelerinilor și închinătorilor veniți la sărbătoare a oficiat aici Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie.

În cadrul serviciului divin, în semn de apreciere pentru toată osteneala depusă la edificarea duhovnicească și bunăstarea materială a mănăstirii, cu binecuvîntarea Înalt Prea Sfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Prea Cuvioasa maică stareță, egumena Eufrosinia, a fost decorată de către Prea Sfințitul Nicodim cu medalia Întîistătătorului Bisericii noastre în cinstea jubileului său de 25 de ani de slujire arhipăstorească, iar slujitorul mănăstirii, ieromonahul Cronid, – cu dreptul de a purta Crucea cu pietre scumpe.

La final, Ierarhul a adresat maicii starețe, egumena Eufrosinia, obștii monahale și tuturor creștinilor un cuvînt de învățătură. Prea Sfinția Sa a evidențiat caracterul de bucurie al sărbătorii și sensul duhovnicesc al Adormirii Preasfintei Fecioare Născătoare de Dumnezeu în iconomia mîntuirii noastre, sens sugerat chiar de troparul praznicului: „Întru naștere fecioria ai păzit, întru adormire lumea nu ai părăsit, de Dumnezeu Născătoare Fecioară, mutatu-te-ai la Viață, fiind Maica Vieții și cu rugăciunile tale izbăvești din moarte sufletele noastre!”.

Toți credincioșii prezenți la slujbă au luat parte apoi la o agapă de sărbătoare pregătită cu mult drag de măicuțele de aici.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com