Header image

Iconari în Otopeni: ediţia de anul acesta este consacrată Sf. Ier. Martir Antim Ivireanul

21:56, luni, 17 octombrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

Centrul Cultural Ion Manu din orașul Otopeni găzduiește în perioada 17 – 22 octombrie 2016 a patra ediție a Simpozionului Național de Artă Liturgică, intitulat Iconari în Otopeni, dedicat anul acesta Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, informează Radio TRINITAS.

În cadrul evenimentului, publicul poate observa cum sunt pictate icoanele, cum se sculptează în piatră sau cum se realizează mozaicul.

Simpozionul de artă liturgică contemporană ce se desfășoară anul acesta în perioada 17-22 octombrie la Centrul Cultural Ion Manu din Otopeni a ajuns la cea de-a IV-a ediție. Manifestarea are în centru figura Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, personalitate marcantă a istoriei noastre cultural. Se împlinesc trei veacuri de când ocrotitorul breslei iconarilor, el însuși miniaturist și sculptor, a trecut la cele veșnice, prilej cu care vă invităm să ne fiți alături. Atelierele deschise, expoziția și dezbaterile cu care v-am obișnuit deja vor aduce din nou în actualitate teme ce ne privesc, a subliniat Mădălina Mirea, curator eveniment.

Pe lângă ateliere, persoanele care vor trece pragul Centrului Cultural Ion Manu din Otopeni pot lua parte la o sesiune de comunicări, dar și la vernisajul expoziției.

Detalii cu privire la simpozion pot fi consultate aici.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com