Header image

Ierarhul Orheiului, PS Episcop Siluan, a oficiat sfințirea Crucii din satul Berezlogi, r. Orhei

22:01, duminică, 12 iulie, 2020 | Cuvinte-cheie:

Duminică, 12 iulie 2020, în ziua prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, a săvârșit slujba de sfințire a Crucii înălțate în apropiere de localitatea Berezlogi, r. Orhei.

Din vremuri stravechi, poporul nostru a fost creștin, iar sentimentul său religios l-a materializat prin dăruirea jertfelnica cu care și-a ridicat sfintele lăcașuri de închinare. Pe lângă biserici, o categorie aparte, a acestor locuri închinate lui Dumnezeu, o constituie crucile și răstignirile.

Evocând Crucea, ne amintim de Hristos Cel Înviat și de învierea noastră, a fiecăruia în parte. Iar prin cântarea „Crucii Tale ne închinăm Hristoase şi Sfântă Învierea Ta o lăudăm şi o mărim” ne asumăm Crucea în speranţa Învierii.

În cuvântul de la sfârșitul slujbei, Episcopul Siluan de Orhei a mulțumit creștinilor care au contribuit la ridicarea acestei cruci, dorindu-le ca această faptă să le fie spre zidire sufletească. Totodată Ierarhul Orheiului  a vorbit despre importanța Sfintei Cruci pornind de la cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Căci cuvântul crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu” (I Corinteni 1, 18).

„Crucea este semnul iubirii dintre noi și semnul iubirii lui Dumnezeu pentru noi…”

Sursa: https://manastireacurchi.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com