IMAS: Moldovenii au mai multă încredere în Biserică decât în Guvern - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

IMAS: Moldovenii au mai multă încredere în Biserică decât în Guvern

16:30, joi, 6 iunie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Moldovenii au mai multă încredere în biserică și mass-media, decât în principalele instituțiile de stat. Potrivit unui sondaj realizat de IMAS, 71% dintre cetățenii Republicii Moldova au „foarte multă încredere” sau „oarecare încredere” în biserică, transmite UNIMEDIA.

Mai mult de jumătate(54%) dintre participanții la sondaj au răspuns că au „multă încredere” în mass-media, iar 45% – în Primărie.

Doar 31% dintre respondenți au încredere în bănci și 24% – în serviciile secrete(SIS). Poliţia se bucură de încrederea a 31,2% dintre respondenţi, iar organizaţiile neguvernamentale au acumulat 30,5% din simpatii.

Ultimii în top s-au clasat principalele instituții de stat ale Republicii Moldova: Parlamentul și Președenția cu 19% de încredere din partea cetățenilor și Guvernul cu doar 18%.

UNIMEDIA precizează că sondajul a fost realizat de Institutului de Marketing şi Sondaje IMAS-INC Chişinău, la comanda agenției de știri Info Prim Neo. Studiul s-a desfășurat în perioada de 10-26 mai 2013, pe un eșantion reprezentativ de 1143 persoane, cu marja de eroare de +/-3%.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com