Îmbrăţişarea care a salvat-o pe Kyrie
9:23, marți, 13 ianuarie, 2015 | Cuvinte-cheie: copiii, frati si surori, medicina, prematur
Practica medicală are uneori nevoie de situaţii extreme pentru a se ridica la un nou nivel, aşa cum s-a întâmplat în anul 1995 cu gemenele Brille şi Kyrie Jackson care s-au născut cu douăsprezece săptămâni înainte de data preconizată a naşterii.
Ambele s-au născut pe 17 octombrie. Protocolul medical al Statelor Unite prevedea ca ele să fie puse în incubatoare diferite pentru a nu avea contact una cu cealaltă şi pentru a preveni infecţia.
Cu toate acestea, în timp ce Kyrie devenea puternică şi începea să câştige în greutate, sora sa începea să aibă probleme de respiraţie, nivelul oxigenului era scăzut şi nu câştiga în greutate.
În data de 12 noiembrie situaţia lui Brielle s-a agravat şi mai mult. Braţele ei miciţe şi picioruşele s-au albăstrit. Ritmul cardiac a crescut foarte mult iar familia, cu lacrimi în ochi, se pregătea pentru ce era mai rău.
Medicii au încercat toate metodele posibile, dar starea bebeluşului nu se îmbunătăţea. Atunci, asistenta Nurse Gayle Kasparian a cerut permisiunea familiei pentru a încerca o metodă cunoscută în Europa, dar necunoscută în Statele Unite: să pună ambele surori în acelaşi incubator.
Folosind această metodă acceptată de părinţi, fetele au fost puse una lângă alta. Cu puţinele forţe pe care le avea Brielle s-a alăturat surorii ei şi inima a început să funcţioneze mai bine.
În câteva minute nivelul oxigenului din sânge a început să crească. Însă, faptul cel mai important s-a petrecut mai târziu: în timp ce Brielle dormea, sora ei şi-a întins mâna până când a îmbrăţişat-o complet. Acest lucru a făcut ca temperatura corpului micuţei Brille să crească până ce s-a normalizat.
Ieşind din spital, părinţii au continuat terapia şi le-au aşezat în acelaşi pat. Sănătatea ambelor fetiţe a devenit din ce în ce mai bună. Chiar şi după cinci ani cele două surori au continuat să împartă acelaşi pat.
Îmbrăţişarea care a salvat-o pe Kyrie a atras atenţia mass-mediei, cum ar fi CNN, Life Magazine şi Reader’s Digest, precum şi interesul medicilor care studiau eficienţa acestei metode de a trata gemenii, tripleţii sau cvadruplaţii născuţi prematur.
Astfel, Universitatea din Massachuttes a analizat aproximativ 100 de cazuri de bebeluşi care s-au născut prematur şi au împărţit incubatorul cu fratele sau sora lor, şi toţi doctorii nu au găsit niciun singur caz de infecţie în rândul celor nou-născuţi.
În prezent Brielle şi Kyrie Jackson împărtăşesc aceeaşi legătură şi apropiere care au salvat viaţa celei mai slabe.
sursa http://stiripentruviata.ro