Împletește viața ta cu muncă și rugăciune. Credința vindecătoare a sutașului - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Împletește viața ta cu muncă și rugăciune. Credința vindecătoare a sutașului

11:33, luni, 11 iulie, 2022 |

♱📖🙏Biserica Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei din Chișinău. Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în Duminica a IV-a după Cincizecime (a Vindecării slugii sutașului).

La Sfânta Liturghie a fost citită pericopa evanghelică de la Sfântul Evanghelist Matei, cap. 8, vers. 5-13, în care se relatează vindecarea slugii sutaşului. Sutașul a simţit în Hristos cerul: foc din cer și lumină din cer. Ce credinţă tare în Hristos şi în puterea Lui! „Numai zi cu cuvântul” şi boala va fi învinsă, se va ridica sluga mea! De ce să intre sub acoperişul sau atâta foc, când este de-ajuns doar o scânteie? De ce tot soarele când e destul o rază? Cât de tare ar trebui să ne ruşineze pe noi cei de astăzi marea credinţă a acestui păgân! Noi cunoaştem Scripturile, dar cât de puţină credinţă avem!

Predica părintelui Mihail Bortă în Duminica a IV-a după Pogorârea Duhului Sfânt. Secolul XXI – o vreme a deznădejdii. Exemplul Sf. Antonie cel Mare. Împletește viața ta cu muncă și rugăciune și astfel vei scăpa de denădejde. Videcarea slugii sutașului. Credința vindecătoare a sutașului – exemplu nouă.

Dragii noștri, iată-ne ajunși la finalul Postului Sfinților Apostoli. Diseară începând cu ora 17.00 vom săvârși Vecernia cu Mărturisirea. Marți, ora 8.00 – Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în cinstea Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Avem cu toții o ocazie unică, de a ne mărturisi și de a ne uni cu Hristos Domnul, în acest final de post, ocazie pe care Vă îndemnăm să nu o ratați!

Din 12 iulie până în 13 august intrăm în perioada câșlegilor (postim doar miercuri și vineri), cea mai bună vreme pentru a merge în vacanță: țară, mare, munte, etc. Să ne ajute Hristos să trăim creștinește, îndeplinind în cuvinte și în fapte Evanghelia Sa, Amin!

Biserica Sf. Spiridon al Trimitundei este deschisă pentru închinare credincioșilor de Luni până Vineri între orele 7.00-18.00; Sâmbăta 7.00-20.00; Duminica 7.00-13.00. Aveți în continuare posibilitatea în afara slujbelor să aprindeți lumânări, să lăsați pomelnic la vii și adormiți, să luați anafură și agheasmă. Adresa bisericii: Chișinău, str. Toma Ciorbă 1, Spitalul de Urgență, intrarea prin portița de pe str. 31 august.

Persoanele care doresc să trimită pomelnice la Biserica Sf. Spiridon al Trimitundei sunt rugate să o facă numai la adresa de mail a părintelui paroh Mihail Bortă: [email protected] sau în mesaj privat pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/mihail.borta (cu titlul Pomelnic).

 

👉  https://biserica-spiridon.info/
👉  https://www.facebook.com/bisericaspiridon

Contact Form Powered By : XYZScripts.com