În a II-a Duminică din Postul Nașterii Domnului (a XXIV-a după Cincizecime), Înaltpreasfințitul VLADIMIR a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala mitropolitană - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

În a II-a Duminică din Postul Nașterii Domnului (a XXIV-a după Cincizecime), Înaltpreasfințitul VLADIMIR a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala mitropolitană

14:04, duminică, 5 decembrie, 2021 | Cuvinte-cheie:

5 decembrie 2021, în Duminica a XXIV-a după Cincizecime, Înaltpreasfințitul VLADIMIR,  Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul arhieresc mixt al Catedralei mitropolitane, condus de către doamna Angela Angheni.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au coliturghisit: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și Eclesiarh al Catedralei, Prot. mitr. Teodor Tihon, Duhovnicul Protopopiatului I, Chișinău și soborul de preoți și diaconi ai Catedralei Mitropolitane.

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit, predica a fost rostită de către părintele secretar mitropolitan Prot. mitr. Vadim Cheibaș. Sfinția sa a explicat credincioșilor Pericopa Evanghelică a Duminicii, care prezintă Pilda bogatului căruia i-a rodit țarina.

Omul secularizat care construiește viața fără să se mai gândească la Dumnezeu Dăruitorul, Creatorul sau Făcătorul cerului și al pământului, fără să mai înțeleagă existența, viața și bunurile materiale ca daruri de la Dumnezeu, se aseamănă cu bogatul din Evanghelie care zidește hambare noi, care adună bunuri materiale, care nu vede ca progres decât progresul material, fie al bunurilor de consum în societatea consumistă, fie al banilor.

În timpul Serviciului divin, Întâistătătorul și slujitorii s-au rugat dimpreună cu poporul iubitor de Dumnezeu, pentru ca să primească de la Domnul Hristos, prin sfinții Săi, apărare de intemperiile timpului, virtuți duhovnicești și cale de nădejde spre viața cea veșnică.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și binecuvântările părintești ale ÎPS Mitropolit Vladimir au adus multă bucurie duhovnicească și lumină pe chipurile celor prezenți. Or, participarea la slujba Sfintei Liturghii este trăirea anticipată a Slavei Împărăției lui Dumnezeu.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com