Header image

În America Crăciunul și Moș Crăciun devin victime ale corectitudinii politice

10:57, sâmbătă, 5 decembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Moș Gerilă a fost un moș impostor care, prin anii 1950, la indicațiile comuniștilor atei, l-a înlocuit pe Moș Crăciun. Hainele roșii ale  lui Moș Gerilă reprezentau culoarea roșie a revoluției bolșevice și venea de la Moscova, de Anul Nou, cu daruri pentru copii.

Moș Gerilă a fost alungat din România în 1989. Dar acum se pare că Moș Gerilă se pregătește să viziteze America, mai precis universitățile americane.

Conducerile unor universități americane, dintre care menționăm celebra universitate Cornell din Ithaca, statul New York, Universitatea din Knoxville, statul Tennessee și Universitatea din Ohio au recomandat studenților creștini să fie reținuți în celebrarea Crăciunului pentru a nu răni, cumva, sentimentele studenților de altă religie care nu sărbătoresc Nașterea Domnului.

Conducerea Universității Cornell reamintește studenților creștini să respecte simțămintele studenților de alte religii și să alegă să sărbătorească sezonul de iarnă nu o anumită sărbătoare particulară. Dar cei din conducere sînt și mărinimoși sfătuind studenții creștini care doresc, totuși, să sărbătorească Crăciunul, să o facă în cadru privat, în camerele lor, nu în locurile publice.

La Universitatea din Knoxville, statul Tennessee, studenților creștini li se spune să aibă grijă pentru ca nu cumva petrecerile din această perioadă să conțină elemente care ar da de înțeles că se sărbătorește Craciunul. În acest sens se recomandă înlocuirea lui Moș Crăciun cu Moș Gerilă.

La Universitatea din Ohio se recomandă ca decorațiile și mîncarea să fie neutre, să nu cumva să sugereze sărbătoarea Craciunului și să se evite folosirea de decorații în combinația de culori roșu/verde pentru că această combinație de culori este asociată cu Crăciunul.

Iată cum, în America, Crăciunul și Moș Crăciun devin victime ale corectitudinii politice.

sursa rostonline.ro

craciunul-in-univ-americane

Contact Form Powered By : XYZScripts.com