În Canada se introduce pronumele de gen incert și toaleta unisex - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

În Canada se introduce pronumele de gen incert și toaleta unisex

14:07, sâmbătă, 21 iunie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Un alt caz unde pentru a proteja minoritatea se sacrifică majoritatea. În orașul canadian Vancouver au loc schimbări drastice în școlile primare, în ceea ce privește identitatea de gen. În consecință, școlile au adoptat un nou pronume, „xe”, (pronunţat [zi:]), care se referă la elevii transgen, pentru elevii cu gen incert. Formele de conjugare ale noului pronume sunt „xe, xem şi xyr” (în loc de el/ea, lui/ei şi al lui/al ei).

„Le luăm apărarea acestor copii şi facem şcolile mai sigure şi mai cuprinzătoare”, a declarat Mike Lombardi, membru al comisiei care a aprobat noua regulă, conform bbc.com.

O altă măsură luată în acest sens constă în introducerea toaletei unisex, care va fi obligatorie în şcoli. Pe lângă aceasta, , elevii a căror identitate de gen este presupusă a fi diferită de sexul biologic vor avea posibilitatea să folosească oricare dintre toaletele fetelor sau băieţilor.

Mulți părinți sunt nemulțumiți de noile măsuri luate în școli, acuzând că nu se ține cont de părerea lor, a psihologilor sau a medicilor. Părinții contestă rostul schimbărilor și se plâng că ele vor crea confuzie în rândul copiilor fără probleme de identitate de gen, zicând că elevii de 6 ani abia se descurcă să folosească toaleta singuri, cu atât mai puțin să aleagă un anume tip de toaletă, „care li se potrivește”.

sursa http://activenews.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com