În ce țară sunt cei mai fericiți copii din lume? România este pe primul loc - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

În ce țară sunt cei mai fericiți copii din lume? România este pe primul loc

5:58, sâmbătă, 16 mai, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Potrivit unui studiu internaţional, realizat de Jacobs Foundation, copiii români se declară cei mai fericiți din lume.
Bunăstarea pare să nu fie o garanţie pentru fericirea copiilor din lume. Acesta este concluzia unui studiu publicat de revista germană Der Spiegel, preluată de Rador.
Studiul a fost realizat in 15 ţări, în rândul a peste 50.000 de copii cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani. Chestionarele au arătat că cei mai fericiţi copii s-au dovedit a fi cei din România, urmaţi de cei din Columbia şi Turcia. Subiecţii au fost rugaţi să determine starea lor subiectivă de bine, pe baza unei „scale”. Care a arătat că minorii din Coreea de Sud sunt cei mai nemulțumiți copii.
Studiul sub denumirea de „Children’s World”, solicitat de Jacobs Foundation, s-a realizat în doi ani. Scopul studiului este de a folosi informaţiile obţinute în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă ale copiilor din întreaga lume.
Psihologul german Klaus Seifried s-a arătat surprins de rezultat: „Copiii care cresc în condiţii de bunăstare sunt foarte pretenţioşi şi devin mult mai repede nemulţumiţi”.
Copiii din Africa sau Asia sunt mulţumiţi adeseori când primesc zilnic ceva de mâncare şi când pot merge la şcoală. „În Germania, copiii nu sunt atât de motivaţi să înveţe. Aici un televizor cu ecran mare şi o consolă de jocuri în camera copiilor sau o bicicletă nouă contribuie mai degrabă la fericirea copiilor”, a punctat Seifried.
sursa activenews.ro
phpThumb_generated_thumbnailjpg
Contact Form Powered By : XYZScripts.com