Header image

În cea de a doua zi a prăznurii Învierii Mântuitorului Hristos, Întâistătătorul a liturghisit la Catedrala Mitropolitană

17:46, luni, 3 mai, 2021 |

În traditia Catedralei Mitropolitane s-a instituit de mai mulți ani obiceiul ca a doua zi de Paști, ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove să fie așteptat cu mare bucurie la slujba arhierească.

Luni, 3 mai 2021, în cea de a doua zi a prăznurii Învierii Mântuitorului Hristos, credincioși chișinăuieni și-au îndreptat pașii spre Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău, pentru a împărtăși marea bucurie a Învierii Mântuitorului cu Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, precum și slujitorii sfântului lăcaș mitropolitan.

Într-o atmosferă și o bucurie pe măsura Sărbătorii, Întâistătătorul, slujitorii și enoriașii, au mulțumit într-un cuget Domnului că și-a învrednicit turma de a petrece în pace și liniște marea și atât de dorita sărbătoare.

La momentul împărtășirii zeci de credincioși, majoritatea copii, au primit Trupul și Sângele Mântuitorului. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul mixt al Catedralei Mitropolitane, dirijat de Dna Dirijor Angela Angheni și Corul de copii condus de presbitera Teodora Burlac.

După Sfânta Liturghie a avut loc o procesiune în jurul Catedralei și a fost săvârșit un Tedeum de mulțumire, iar spre final, Mitropolitul Vladimir a felicitat pe toți cei prezenți cu prilejul intrării în săptămâna luminată a Învierii Domnului.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com