Header image

În contextul pelerinajului anual în Țara Sfântă, delegația Bisericii Ortodoxe din Moldova a fost primită de către Preafericitul Teofilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului

6:51, vineri, 13 decembrie, 2019 |

Continuă Pelerinajul delegaţiei Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, în Ţara Sfântă, organizat de Centrul de pelerinaj “Pelerinul Ortodox” a Mitropoliei Moldovei.

Din delegația oficială fac parte 223 de persoane în frunte cu ÎPS Mitropolit Vladimir, însoțit de PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea, Prot. mitr. Oleg Vieru, directorul Centrului de Pelerinaje „Pelerinul Ortodox”, preoți și mireni din cuprinsul Mitropoliei Moldovei.

În primele două zile de aflare în Țara Sfântă, pelerinii moldoveni au avut fericita ocazie să viziteze şi să se închine în mai multe locații eclesiale cu o puternică încărcătură duhovnicească precum: biserica „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din orașul Lod, biserica „Sf. Apostol Petru și Sf. și Dreapta Tavita” din orașul Iope, biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, Mănăstirea Sfintei Cruci din Ierusalim, Capela Înălțării Domnului de pe muntele Eleonului

Joi, 12 decembrie, în contextul pelerinajului, delegația BOM a fost primită de către Preafericitul Teofilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului.

Preafericitul Patriarh Teofil a urat oaspeților bun venit, apreciind dragostea Mitropolitului Vladimir și a pelerinilor moldoveni pentru locurile sfinte din Israel.

La rândul Său, ÎPS Vladimir a mulțumit Chiriarhului Ierusalimului pentru grija cu care este întâmpinat de fiecare dată atât el, precum și clericii și credincioșii din țara noastră care vin pentru a se închina pe acest pământ binecuvântat și pentru a trăi experiențe spirituale deosebite.

În semn de prețuire și cu multă evlavie, pelerinii din țara noastră au oferit în dar Patriarhului Teofil o icoană a Maicii Domnului numită „Deșteptătoarea Ortodoxiei”, iar, la rândul său, Preafericitul Părinte Teofil a împărțit pelerinilor câte o icoană a Maicii Domnului de la Ierusalim.

La finalul zilei a fost vizitată biserica Nașterii Domnului din Bethleem, ce se afla de câțiva ani într-un amplu proces de restaurare. Pelerinii au avut fericita ocazie să se închine în Peştera Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos și la Icoana Maicii Domnului „Betleemita”, aşezată în dreapta scării ce duce în Peştera Naşterii.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com