Header image

În curtea bisericii din s. Cruglic a fost inaugurat un teren de joacă pentru copii

13:44, luni, 2 iunie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

La 1 iunie, de ziua internaţională a copilului, in s. Cruglic, r. Criuleni a avut loc deschiderea oficială a terenului de joacă pentru copii, ce a fost amplasat în curtea bisericii. Astfel au fost confecţionate: un scrânciob, un topogan, un calut şi o nisipiera ce primavara anului 2014 au fost aşezate în curtea bisericii unde copilaşii din localitate au posibilitatea să-şi petreacă timpul liber.

Ideia acestui mic proiect aparţine preotului Nicolae Ciobanu, parohul bisericii din s. Cruglic. Câţiva enoriaşi au mobilizat eforturile şi au confecţionat obiectele necesare pentru amenanjarea terenului de joacă.

Duminică, 1 iunie, după Sfânta Liturghie, a fost organizat un turneu pe biciclete, din centrul satului Cruglic până în centrul satului Ohrincea, unde au fost implicaţi zeci de ciclişti, de la mic la mare. Procesiunea a fost supravegheată de o maşină a poliţiei de patrulare, care având gerofarul inclus a încurajat cicliştii.

Cu cuvinte de felicitare pentru copii au venit preotul Nicolae Ciobanu, parohul bisericii din s. Cruglic; dna Svetlana Cucu, primarul s. Cruglic; dna Nadejda Burciu, directorul liceului din s. Cruglic, dnul Andrei Ciorba, directorul Casei de Cultură din s. Cruglic; preotul Victor Gangan, parohul bisericii din s. Izbişte.

Cu un buchet de cântece au venit copilaşii de la grădiniţa din grupa de preşcolari şi colectivul folcloric din cadrul liceului. Toţi s-au jucat şi s-au veselit de încă o realizare frumoasă în s. Cruglic.

În final Preotul Nicolae Ciobanu a anunţat organizarea unui cerc de dame şi şah în cadrul bisericii din localitate iar de la mic la mare, au primit ingheţată şi dulciuri.

sursa mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com