În Duminica a II-a după Învierea Domnului, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la catedrala mitropolitană din Chișinău - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

În Duminica a II-a după Învierea Domnului, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la catedrala mitropolitană din Chișinău

15:14, duminică, 12 mai, 2024 | Cuvinte-cheie:

În Duminica a II-a după Învierea Domnului (a Sfântului Apostol Toma), Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Înaltpreasfințitul Vladimir, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău.

Alături de Ierarh au slujit prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și eclesiarh al catedralei „Nașterea Domnului” și un sobor de preoți și diaconi.

La Ectenia pentru adormiți din cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a oficiat pomenirea celor adormiți întru nădejdea învierii și a vieții de veci.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului, pericopa evanghelică de la Ioan 20, 19-31, a fost tâlcuită de către părintele Vadim Cheibaș relatând următoarele:

Această Duminică este numită A Sfântului Apostol Toma pentru că al doilea personaj principal în această Evanghelie, pe lângă Mântuitorul Iisus Hristos, este Sfântul Apostol Toma. Sfânta Evanghelie a arătat credincioșilor importanța mărturisirii credinței. De aceea, pentru a-l încredința pe Toma de realitatea învierii Sale ca și pe ceilalți ucenici, după opt zile, Mântuitorul Iisus Hristos S-a arătat încă o dată Apostolilor Săi, trecând, de asemenea, prin ușile încuiate și stând în mijlocul lor le-a zis: ‘Pace vouă’, dar acum S-a adresat în mod deosebit lui Toma zicându-i: ‘Adu degetul tău încoace și vezi mâinile Mele și adu mâna ta și o pune în coasta Mea și nu fii necredincios, ci credincios’. (Ioan 20, 27). Prin încredințarea Sfântului Apostol Toma toți credincioșii sunt invitați să se convingă de învierea Domnului Iisus Hristos.

🎥 Transmisiune în direct pe youtube: Duminica a II-a după Învierea Domnului (a Sfântului Apostol Toma)

🎥 Transmisiune în direct pe facebook: Duminica a II-a după Învierea Domnului (a Sfântului Apostol Toma)

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com