Header image

În Duminica a V-a după Învierea Domnului, numită a Samarinencii, Episcopul Ioan al Sorocii a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din municipiul Soroca

18:36, duminică, 22 mai, 2022 |

În Duminica a V-a după Învierea Domnului, numită a Samarinencii, dar și ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, 22 mai 2022, Preasfințitul Ioan, Episcop al Sorocii, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din municipiul Soroca împreună cu părintele paroh și protopop de Soroca, prot. Nicolae CRAVEȚ, preotul Radu MÎȚU și protodiaconul Constantin ROTARI-BÎCU, prezenți fiind și mulți credincioși soroceni.

În omilia Sa, PS Ioan a explicat pericopa evanghelică în care a fost relatat dialogul Mântuitorului cu femeia samarineancă.

Fântâna din Evanghelie lasă a înţelege adâncul unei înalte învăţături revelate care nu pleacă de la cele pământeşti, ci de la cele spirituale şi nu mai puţin reale. Apa vie care ţâşneşte ca dintr-un izvor spre veşnicie potoleşte setea credinciosului pentru tot ce este netrecător sau pentru atingerea scopului întregii creaţii a lui Dumnezeu în vederea moştenirii Împărăţiei Cereşti, a precizat ierarhul.

După Liturghie, Episcopul Ioan a adresat mesaj de felicitare părintelui Nicolae cu ocazia aniversării zilei onomastice, dar și tuturor celor care poartă numele în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae.
Sursa: https://ioanmosnegutu.info/
Contact Form Powered By : XYZScripts.com