Header image

În Duminica a V-a după Paști, PS PETRU a săvârșit Sf. Liturghie la Catedrala Episcopala din Ungheni

15:20, duminică, 6 mai, 2018 | Cuvinte-cheie: ,

6 mai 2018. În a V-a duminică după Paşti, numită și Duminica Samarinencii cînd prăznuim și pe Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruință, PS PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni.

Alături de Ierarh au coliturghisit soborul de preoţi şi diaconi slujitori ai Catedralei împreună cu creştinii veniţi la rugăciune.

În cadrul Sfintei Liturghii după citirea pericopei evanghelice, Preasfinţitul PETRU, a explicat ideia evangheliei de astăzi relatînd secvențe din viața Sfîntului Mare Mucenic Gheorghe: ,,Multe învățături vrednice de luat în seamă cuprinde Sfânta Evanghelie ce s-a citit astăzi. Ea ne arată lămurit că Iisus Hristos este Dumnezeu și om. Prin iubirea Lui nemărginită și smerenia cea desăvârsita a încredințat pe femeia samarineancă și pe toți locuitorii din Samaria că El este Mesia Cel așteptat chiar și de ei, samarinenii. Să luăm aminte și noi și să deschidem adâncul sufletului nostru, ca să ne umplem de Harul cel ceresc, spre mântuirea sufletelor noastre.

Era o zi de vară cu soare arzător pe pamantul Iudeii și Domnul nostru Iisus călătorea, venind din Iudeia spre Nazaret, iar drumul acesta trecea prin Samaria. Obosit de calatorie, fiindcă mergea pe jos, se oprește la fântâna lui Iacov. Sta singur, gânditor și parcă așteapta ceva. Ucenicii erau duși în cetate să cumpere mâncare. Iisus, ca Dumnezeu adevărat, știa că la ora aceea trebuia să vină femeia samarineanca la fântână să scoată apa. Nu trece mult și iată că sosește. ”

După oficierea Sfintei Liturghii Ierarhul însoțit de soborul preoților slujitori a oficiat un Te-Deum de mulțumire pentu omagiații zilei de astăzi care la final au fost felicitați personal de Ierarh.

Sursa: www.episcopia-ungheni.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com