Header image

În Duminica a VI-a după Paşti, ÎPS Anatolie a liturghisit la Catedrala „Sf. M. Muc. Teodor Tiron” din mun. Chișinău

14:40, duminică, 6 iunie, 2021 | Cuvinte-cheie: ,

În Duminica VI-a după Paști (A Orbului din naștere), cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit VLADIMIR, al Chișinăului și al Întregii Moldove, ÎPS Anatolie, Arhiepiscop de Cahul şi Comrat a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Sf. M. Muc. Teodor Tiron” Ciuflea.

La Sfânta Liturghie, alături de ÎPS Anatolie au coliturghisit: PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii, împreună cu soborul de preoți și diaconi ai mănăstirii.

PC Arhimandrit Nicolae a mulțumit Înaltpreasfințitului Anatolie pentru slujba oficiată și dragostea cu care vine mereu la acest Sfânt așezământ din inima Capitalei și că mereu ușile mănăstirii vor fi deschise pentru primirea călduroasă a oricărui creștin.

După Sfânta Liturghie, numeroși credincioși având binecuvântare de la duhovnic, s-au învrednicit de a primi Sfânta și Dumnezeiasca Împărtășanie.

***

Evanghelia Duminicii numită Duminica Orbului continuă șirul Evangheliilor din perioada de după Sfintele Paști, în care se prezintă o mulțime de vindecări săvârșite de Mântuitorul Iisus Hristos ca să înțelegem puterea Lui mântuitoare și dătătoare de viață.

Vedem cât de mare este iubirea lui Dumnezeu și cât de mare este lucrarea harului lui Dumnezeu în oameni. De aceea, împreună cu orbul vindecat mărturisim și noi că Iisus este Fiul lui Dumnezeu, Care S-a făcut Om din iubire pentru oameni și pentru mântuirea lor, și, luminați de harul lui Iisus, ne închinăm Lui, spre slava Preasfintei Treimi și spre mântuirea noastră.

Împreună cu orbul vindecat mărturisim și noi că Iisus este Fiul lui Dumnezeu, Care S-a făcut Om din iubire pentru oameni și pentru mântuirea lor, și, luminați de harul lui Iisus, ne închinăm Lui, spre slava Preasfintei Treimi și spre mântuirea noastră. Amin!

Sursa: http://ciuflea.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com