În Duminica a XIII-a după Cincizecime, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit în parohia „Sf. Arhanghel Mihail” din s. Jora de Jos, r. Orhei - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

În Duminica a XIII-a după Cincizecime, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit în parohia „Sf. Arhanghel Mihail” din s. Jora de Jos, r. Orhei

17:35, duminică, 19 septembrie, 2021 | Cuvinte-cheie: ,

În Duminica a XIII-a după Cincizecime, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a liturghisit în parohia „Sf. Arhanghel Mihail” din s. Jora de Jos, r. Orhei.

Biserica Ortodoxă pomenește astăzi, 6/19 septembrie, minunea pe care Sfântul Arhanghel Mihail, Mare Voievod al puterilor cerești, a săvârșit-o în cetatea Colose.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au coliturghisit secretarul mitropolitan Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Prot. Ioan Petrov, parohul bisericii din Jora de Jos și un sobor de preoți și diaconi.

La dumnezeiasca slujbă au fost prezenți ctitorii parohiei și enoriași veniți să înalțe rugăciuni de mulțumire alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

În timpul serviciului divin, la Vohodul mic, părintele-paroh Ioan Petrov a fost decorat cu dreptul de a purta mitră.

La finalul serviciului divin, părintele Ioan a adresat Mitropolitului Vladimir, cordiale mulțumiri pentru slujirea arhierească, în mijlocul credincioșilor parohiei pe care o păstorește, dar și pentru deosebita purtare de grijă.

După Liturghie, Înaltpreasfințitul Vladimir a săvârșit Taina Botezului pentru prunca Salomea, fiica Protodiaconului Constatin Burlac și a presb. Ana Burlac.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com