În Duminica a XVI-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Episcopul Ioan al Sorocii a slujit în catedrala episcopală din orașul Soroca - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

În Duminica a XVI-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Episcopul Ioan al Sorocii a slujit în catedrala episcopală din orașul Soroca

14:36, duminică, 2 octombrie, 2022 |

În Duminica a XVI-a după Pogorârea Duhului Sfânt și după Înălțarea Sfintei Cruci, 2 octombrie 2022, Presfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a slujit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur în catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca, cu participarea clerului și a enoriașilor soroceni.

Biserica a rânduit să se citească la Sfânta Liturghie pericopa evanghelică referitoare la Pilda Talanţilor.

Din Pilda evanghelică de astăzi, înţelegem că Stăpânul este Dumnezeu, iar slugile care primesc talanţii sunt oamenii; aceştia primesc daruri după puterea fiecăruia. Venirea Stăpânului reprezintă «Judecata de apoi» când trebuie să dăm seama de felul în care am înmulţit talanţii şi i-am lucrat; talantul reprezintă şi talentul sau darul pe care l-am primit de la El.

Sunt foarte multe daruri revărsate de Dumnezeu în lume, însă noi nu observăm darurile lui Dumnezeu, iar mai nou nici nu le apreciem. De obicei vedem defectele altora, nu mai vedem nici darurile lor şi nici pe ale noastre. Întotdeauna vedem defectele celorlalţi şi nu suntem preocupaţi să sporim darurile primite de la Dumnezeu.

Sursa: https://ioanmosnegutu.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com