Header image

În Duminica a XXI-a după Cincizecime, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta Liturghie și a hirotonit un preot

17:39, duminică, 1 noiembrie, 2020 | Cuvinte-cheie:

În Duminica a XXI-a după Cincizecime (Pilda Semănătorului, Luca 8:5-15), Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din muncipiul Chișinău.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au coliturghisit: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar al Mitropoliei și Eclesiarh al Catedralei Mitropolitane și un sobor de preoți și diaconi.

În această duminică, la Sfânta Liturghie a participat Excelența Sa, Președintele Republicii Moldova, Dl Igor Dodon, împreună cu soția.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul arhieresc mixt al Catedralei Mitropolitane, condus de Dna Dirijor Angela Angheni.

În timpul Dumnezeieștii Liturghii, diaconul Pancratie Țăruș a fost hirotonit de către Mitropolitul Vladimir în treapta de preot, pe seama Parohiei Sf. Mare Mucenic Dimitrie din satul Ciutulești, raionul Florești.

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit, predica a fost rostită de către Pr. Serghei Barbu, cleric al Catedralei Mitropolitane. Sfinția sa a relatat credincioșilor pericopa evanghelică de la Luca 8:5-15 care prezintă Pilda semănătorului.

După Rugăciunea Domnească – Tatăl Nostru, credincioşii care s-au pregătit pentru Sfânta Împărtășanie, au primit Sfintele Taine din mâinie preoților.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com