Header image

În Duminica Cuvioasei Maria Egipteanca, Episcopul Ioan al Sorocii a slujit în biserica „Sf. M. Mc. Dimitrie” din Soroca

12:51, duminică, 14 aprilie, 2019 | Cuvinte-cheie: ,

În Duminica a V-a din Postul Mare, a Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârşit Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Soroca.

În dimineața zilei, arhiereul sorocean a fost întâmpinat de către Dl Vasile Baș, Directorul Liceului Teoretic „Constantin Stere” din municipiul Soroca și enoriaș al acestui locaș de închinare.

Împreună cu Episcopul Vicariatului de Soroca s-a rugat Prot. mitr. Nicolae Craveț, parohul bisericii și numeroși creștini veniți să ceară mijlocirea Sfintei Maria Egipteanca în fața Domnului, precum și să mulțumească Atotțiitorului pentru milostivirea și îndurarea Sa cea nemărginită.

În cuvântul rostit după citirea textelor evanghelice rânduite, Episcopul Sorocii a vorbit despre importanța pocăinţei în vederea dobândirii mântuirii, conform exemplului Sfintei Maria Egipteanca.

La momentul potrivit din timpul Liturghiei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, tânărul Liviu Cernei, absolvent al Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, a fost hirotonit în treapta de diacon pentru biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din municipiul Soroca.

Sfânta Maria Egipteanca a trăit în a doua jumătate a secolului al IV-lea și începutul celui de-al V-lea. Viaţa sa, una dintre cele mai cunoscute istorii ascetice din toate timpurile, a fost scrisă de Sfântul Sofronie, Patriarhul Ierusalimului.

Duminica viitoare, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica a VI-a din Postul Mare – Duminica Floriilor.

Sursa: www.ioanmosnegutu.info

Contact Form Powered By : XYZScripts.com