Header image

În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul VLADIMIR, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Sf. M. Muc. Dimitrie” s. Pripiceni Curchi, r-nul. Rezina.

22:16, duminică, 26 septembrie, 2021 | Cuvinte-cheie:

În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul VLADIMIR, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Sf. M. Muc. Dimitrie” s. Pripiceni-Curchi, r-nul. Rezina.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au coliturghisit Duhovnicul Mănăstirii, Arhim. Ioan (Hanganu), Arhim. Filaret (Cuzmin), Stareț al Sfintei Mănăstiri Căpriana, Arhim. Ioan (Dănilescu), Secretarul Arhiepiscopului Sava de Tiraspol și Dubăsari și un sobor de preoți și diaconi din întreaga țară dar și din afara ei.

În timpul serviciului divin, la Vohodul mic, Mitropolitul a decorat cu distincții bisericești după cum urmează:
Egumena Filoteia (Railean) – ordinul „Sf. Cuv. Parascheva”, gr. II.
Arhimandrit Ioan (Hanganu) – dreptul de a sluji Sf. Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la rugăciunea Tatăl Nostru și ordinul „Sf. Irh. Gavriil Bănulescu-Bodoni”, gr. II.
Ieromonah Ciprian (Carpov) – dreptul de a sluji Sf Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la Heruvic.
Ieromonah Andrei (Șolcan) – Dreptul de a purta Cruce de Aur.
Ierodiacon Alexei (Stratu) – Dreptul de a purta Orar Dublu.

Tot astăzi, Ipodiaconul Știrbu Vladislav, Student anul IV al Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău a fost hirotonit în treapta de diacon.

După Sfânta Liturghie a urmat înconjorul Bisericii cu citirea celor patru Evanghelii însoțit de un Te-deum închinat Preasfintei Treimi și tuturor Sfinților.
Totodată cu acest prilej, a fost sfințită Trapeza Mănăstirii care a fost recent reparată capital și o fântână din cadrul Complexului Monastic.

Arhim. Ioan împreună cu Egumena Filoteia au mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru Sfânta Liturghie, Binecuvântările Arhierești și susținerea părintească ce o are ÎPS Mitropolit față de această Vatră Monahală a Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Sursa: https://mitropolia.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com