Header image

În Duminica după Nașterea Domnului, Preasfințitul Petru, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

11:40, duminică, 10 ianuarie, 2021 | Cuvinte-cheie:

Pe 10 ianuarie 2021, în a Duminica după Naşterea Domnului, Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Kz. Alexandru Nevschi”  din mun. Ungheni.

Alături de Ierarh a coliturghisit slujitorii Catedralei Episcopale, dar și câțiva preoți din România, veniți în ospeție, în frunte cu Protosinghelul Ioan (Danci), starețul schitului „Sf. M. Mc. Pantelimon” din Valea Lupului, jud. Argeș .

În timpul Sfintei Liturghii, Ierarhul a înălțat rugăciuni către Dumnezeu pentru sporul duhovnicesc și sănătatea trupească și sufletească a credincioșilor, dar și pentru sănătatea tuturor celor afectați de virusul COVID-19.

Răspunsurile liturgice și frumoase colinde, au fost interpretate armonios de Corul Catedralei Episcopale, condus excepțional de Dna Irina Vizitiu-Gajim.

După citirea Sfinei Evanghelii, care relatează despre fuga în Egipt a pruncului Iisus, Ierarhul a ținut un frumos și consistent cuvânt predicatorial, vorbind despre necesitatea de a ține creștinește Sfintele Sărbători, explicând și mesajul evanghelic

La final, Preasfinția Sa a rostit un frumos cuvânt de felicitare, dimpreună cu doriri de sănătate și împliniri duhovnicești pentru toți creștinii prezenți.

După aceasta, Preasfinția Sa, a oferit oaspeților prezenți, înalta Distincție Eparhială „Cuvioasa Parascheva”, în semn de apreciere, pentru dragostea de a fi prezenți în Episcopia de Ungheni și Nisporeni și a lua parte la Sfânta Liturghie de astăzi.

La rândul lor, distinșii oaspeți, au adus sincere mulțumiri Preasfinției Sale pentru dragostea manifestată de ei. Mai cu seamă, Părintele Iconom Stavrofor, Viorel-Daniel Pasmangiu, paroh al bisericii „Sf. Proroc Ilie” din or. Techirgheol, jud. Constanța  în numele preoților prezenți din România, a ținut să exprime gratitudine și recunoștință față de Preasfințitul Petru, pentru deosebita, călduroasa și părinteasca primire, dar și pentru onorabilele Distincții Eparhiale ce le-au fost acordate.

La sfârșit, grupul de preoți prezenți, au cântat câteva colinde, prin care a transmis mesajul evanghelic al Nașterii Domnului.

Sursa: http://episcopia-ungheni.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com