În Duminica Sfintei Treimi, Preasfințitul episcop Filaret a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Căpriana - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

În Duminica Sfintei Treimi, Preasfințitul episcop Filaret a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Căpriana

15:00, duminică, 23 iunie, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

În ziua prăznuirii Sfintei Treimi, Preasfințitul episcop Filaret însoțit de un sobor preoțesc, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea ”Adormirea Maicii Domnului” din Căpriana.
Biserica Ortodoxă cinsteşte persoana Sfântului Duh în Duminica Cincizecimii (numită în popor şi Duminica mare) şi a doua zi după ea, la sărbătoarea Sfintei Treimi (numită şi Lunea Sfântului Duh). Aceasta este sărbătoarea anuală a Pogorârii Sfântului Duh peste Sfinţii Apostoli. Faptele Apostolilor (2, 1-4) mărturisesc despre acest eveniment foarte important din viaţa Bisericii.
În cadrul Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, episcopul Filaret a hirotonit pe ipodiaconul Alexandru Saracuța în treapta de diacon.
După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba Vecerniei, în timpul căreia, ierarhul și preoții prezenți, au citit rugăciunile de îngenunchere, prin care s-a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru binefacerile Sale, cerând și în continuare mila și îndurarea Atotțiitorului față de poporul Său.
User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com