În Duminica Triumfului Ortodoxiei, episcopul Ioan a slujit la catedrala mitropolitană “Nașterea Domnului” din Chișinău - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

În Duminica Triumfului Ortodoxiei, episcopul Ioan a slujit la catedrala mitropolitană “Nașterea Domnului” din Chișinău

15:16, duminică, 24 martie, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

În Duminica Triumfului Ortodoxiei, 24 martie 2024, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului nostru Părinte și Mitropolit Vladimir al Chișinăului și al întregii Moldove, episcopul Ioan al Sorocii a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în catedrala mitropolitană “Nașterea Domnului” din Chișinău.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul arhieresc mixt al catedralei mitropolitane condus de dna dirijor Angela Angheni.

În Duminica Ortodoxiei, Biserica Ortodoxă prăznuiește restabilirea cultului sfintelor icoane în urma Sinodului al șaptelea ecumenic.

Astăzi, cu evlavie ne aducem aminte de biruința asupra ereziilor și participăm cu gândul la celebrările care au avut loc în Constantinopol în secolul al IX-lea, când cu participarea activă a evlavioasei împărătese Teodora și cu tot sprijinul ierarhiei Bisericii și al credincioșilor, s-a pus capăt epocii iconoclaste.

În Duminica Ortodoxiei sunt comemoraţi anual martirii şi mărturisitorii care au apărat dreapta credinţă.

Ierarhul s-a rugat în mod special pentru arhiereii, preoţii şi laicii ce au trăit în vremuri de prigoană și care nu s-au temut nici de suferinţe şi nici de moarte şi au lăsat pentru generaţiile ce le-au urmat „comoara nepreţuită a Ortodoxiei”.

Transmisiune în direct pe facebook: Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Duminica Triumfului Ortodoxiei.

Transmisiune în direct pe youtube:: Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Duminica Triumfului Ortodoxiei.

Sursa: https://ioanmosnegutu.info

Contact Form Powered By : XYZScripts.com