În Grecia, Tsipras vrea să separe biserica de stat - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

În Grecia, Tsipras vrea să separe biserica de stat

23:50, marți, 26 iulie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Foto: evz.ro

Biserica Ortodoxă Greacă ar putea fi separată de stat. O astfel de propunere a făcut prim-ministrul elen, Alexis Tsipras.

CHIŞINĂU, 26 iul – Ortodox.md. Prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, a propus introducerea unor modificări în Constituție, care ar separa biserica de stat, informează Sputnic Moldova.

Propunerea cu privire la reforma constituțională a fost făcută publică luni, de către șeful cabinetului elen de miniștri în curtea interioară a parlamentului.

“Știm cu toții că e o problemă sensibilă. E nevoie de o consolidare a neutralității religioase a statului, cu păstrarea recunoașterii ortodoxiei drept religie dominantă, din considerente istorice și practice”, a declarat Tsipras.

Textul actual al Constituției stipulează că “religia dominantă în Greciei este religia Bisericii Ortodoxe a lui Hristos”.

În Grecia Biserica Ortodoxă nu este separată de stat, iar prim-miniștrii jură cu mâna pe Evanghelie, în numele Sfintei Treimi, să respecte Constituția, legile Greciei și să servească intereselor poporului, mai menţionează sursa.

Ţinem să menţionăm că Tsipras este un ateu declarat, fiind primul șef de guvern din istoria Greciei care a depus un jurământ civil, conform unei ceremonii laice, jurând să “respecte constituția, legile și interesele poporului grec”.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com