Header image

În jur de 100.000 lei s-au adunat în susținerea tinerei Familii Guțu din or. Florești

16:44, luni, 27 ianuarie, 2020 |

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir sute de oameni generoși și-au arătat dragostea și susținerea față de tânăra familie Guțu din or. Florești, care trece printr-o grea încercare.

Astfel, în cadrul campaniei de colectare de fonduri organizate de Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei s-a adunat suma de aproximativ 100.000 lei.

Capul familiei, Veaceslav Guțu, în vârstă de 40 de ani, în urma unei întâmplări nefaste la sfârșitul anului trecut a rămas țintuit la pat. În aceste momente familia se pregătește de o operație la spate, în Rusia. Costul operației, cu tot cu transport, se ridică la aproximativ 10.000 de euro.

Aducem alese mulțumiri și sinceră recunoștință tuturor clericilor și creștinilor care se implică activ și susțin opera filantropică și de asistență socială a Bisericii Ortodoxe din Moldova spre binele și slujirea aproapelui și întru slava lui Dumnezeu.

*******

Încercarea a dat peste Veaceslav la începutul lunii octombrie. Fiind într-o deplasare de serviciu, în Belarus, a amețit și a căzut de la etajul trei al unui hotel. În consecință, s-a ales cu ambele mâini rupte, coloana vertebrală și gâtul fracturat și multe intervenții chirurgicale.

În Belarus a fost supus unei intervenții. De acolo a fost transportat cu o ambulanță la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău, iar în prezent se află la Spitalul Raional din or. Florești, asistat de soția Ana, care stă zi și noapte lângă patul soțului.

Suma este una peste puterile familiei Guțu, întrucât, acum și necesitățile zilnice cu greu le acoperă. Pe lângă aceste necazuri, soții Guțu mai au trei copii pe care trebuie să îi întrețină.

Singura șansă ca Veaceslav să fie operat la coloana vertebrală, ar fi ajutorul oamenilor cu suflet mare.

Cei care doriți să sprijiniți în continuare acest caz, puteți lua legătura cu familia la numărul de telefon: 068547229 (Ana).  Numărul cardului bancar: 5574840267230609.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com