În Lavra de la Poceaev a avut loc o procesiune cu moaștele Sf. Amfilohie - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

În Lavra de la Poceaev a avut loc o procesiune cu moaștele Sf. Amfilohie

20:03, luni, 13 mai, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

În cadrul sărbătoririi zilei de pomenire, moaștele Sfântului Amfilohie au fost mutate în catedrala Schimbarea la Față a Lavrei de la Poceaev.

Pe 10 mai 2024, după slujba vecerniei în ajunul sărbătorii Sfântului Amfilohie, frații Lavrei de la Poceaev și localnicii din Poceaev au mutat în mod solemn moaștele sfântului în catedrala Schimbarea la Față a mănăstirii, a rapoartat serviciul de presă al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Sute de credincioși au participat la procesiunea solemnă calea Crucii, care a avut loc după slujba de seară în catedrala mănăstirii în cinstea Adormirii Maicii Domnului.

Pe 11 mai, la Lavra de la Poceaev a avut loc privegherea festivă pe parcurcul întregii nopți cu citirea acatistului Sfântului Amfilohie.

Pe 12 mai, ziua de pomenire a sfântului, după liturghia târzie din catedrala Schimbării la Față, moaștele sfântului au fost mutate în mod solemn la locul de aflare permanentă – în biserica din peșteră.

Sursa: https://spzh.live/ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com