În Maternitatea din Botoșani, un bebeluș avortat a „refuzat” să moară timp de zece ore - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

În Maternitatea din Botoșani, un bebeluș avortat a „refuzat” să moară timp de zece ore

10:24, vineri, 1 februarie, 2019 | Cuvinte-cheie: , , ,

Medicul Carmen Zaboloteanu, supranumită ”Mămica de aur” a bebelușilor de la maternitatea din Botoșani (Secția de Obstetrică-Ginecologie) asistă, de patru ani, la miracolul venirii copiilor pe lume. Dar și la momente dureroase, greu de șters din memorie, pentru că, spune ea, „poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima”. O astfel de amintire i-a rămas întipărită în minte și azi: o fetiță avortată care a „refuzat” să moară timp de zece ore.
„Sunt unii copii pe care mi-i amintesc și peste ani. A fost de exemplu: o fetiță la care s-a făcut întreruperea sarcinii la 23 de săptămâni și mama a dorit pentru că avea o malformație genetică întreruperea sarcinii la vârstă care era viabilă, dar cu toate avizele în ordine. Dar fetița respectivă a supraviețuit, mama nu a dorit să facem manevrele de reanimare, pentru că a vrut întreruperea sarcinii, dar fetița a trăit 10 ore în care am văzut-o murind încet.
Am ținut-o în brațe. Mama nu a dorit-o pentru că era diagnosticată intrauterin cu o malformație genetică care ar fi făcut să aibă un retard toată viața. Ce puteam să-i facem decât să o ținem în brațe? Și nu știi ce să faci în situația aceasta. Mama nu a dorit să o vadă, să o știe, a plâns. Dar… Și sunt multe cazuri. Unele rămân imprimate. Îmi amintesc locul unde a stat, numele, tot”, a mărturisit Medicul Carmen Zaboloteanu, potrivit botosaneanul.ro.
Sursa: https://www.activenews.ro/
Contact Form Powered By : XYZScripts.com