Header image

În numele „dreptului la avort”, Consiliul Europei cere Italiei să revizuiască legea obiecţiei de conştiinţă a medicilor

7:53, miercuri, 12 martie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Comitetul European pentru Drepturi Sociale al Consiliului Europei a votat covârşitor (13 la 1) în favoarea unei plângeri depuse de International Planned Parenthood Federation, care pretindea că prea mulţi doctori din Italia refuză să facă avorturi, ceea ce ar fi „o violare a dreptului la sănătate”.

Faimoasa organizaţie americană promotoare a dreptului la avort pretinde că legea ar trebui să ceară asigurarea în sistemul de sănătate şi de personal medical care nu are obiecţii de conştiinţă în ceea ce priveşte avortul. Organizaţia americană a subliniat că aceasta afectează „dreptul la viaţă, sănătate şi autodeterminare ale femeilor care vor să termine o sarcină”.

Satistici oficiale de anul trecut arată că 70% din ginecologii italieni refuză să facă avorturi. Cifra demonstrează de ce e atât de greu pentru sistemul medical să furnizeze în fiecare clincă medici pro şi contra acestei practici, mai ales că, în anumite regiuni, până la 95% din medici refuză să facă avorturi.

Promotorii avortului se luptă de zeci de ani să abroge în Italia Legea 194, care protejează dreptul la obiecţia de conştiinţă.

Ziarul Corriere della Sera a comentat că votul din Comisie îndeamnă Italia să demonstreze că lucrează la o schimbare în acest sens.

Eugenia Roccella, deputat italian şi fost secretar de stat pentru sănătate, de altfel o fostă feministă, a declarat că este încă una din „metodele dubioase” cu care Planned Parenthood (IPPF), „organism întunecat”, lucrează, folosindu-se de Consiliul Europei pentru a „ataca” drepturile ţărilor suverane la autodeterminare.

Deputata a mai amintit că, în octombrie 2010, Consiliul Europei a adoptat în forţă o rezoluţie care apără dreptul la obiecţia de conştiinţă atât pentru persoane, cât şi pentru instituţii. Ea a mai adăugat că cel mai recent raport parlamentar arată că, în Italia, cererea de avorturi e foarte mică: au loc 1,7 avorturi pe săptămână.

Aşadar, mai arată ea, ţinta nu este obiecţia de conştiinţă, ci reorganizarea sistemului de sănătate pe regiuni (astfel încât să includă şi medici favorabili avortului).

Deşi decizia nu are caracter obligatoriu pentru guvernul italian, Monseniorul Ignacio Barreiro, şeful biroului de la Roma al organizaţiei catolice pentru viaţă Human Life International, a declarat pentru LifeSiteNews.com că este „o armă importantă în mâna promotorilor avortului din guvernul italian, care vor pune mai multă presiune pe medicii ginecologi”.

Sursa http://stiripentruviata.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com