Header image

În perioada 12-15 mai, în preajma s. Ignăței, r. Rezina s-a desfășurat concursul național ROBINZONADA – 2016

10:11, marți, 17 mai, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

În perioada 12-15 mai, în preajma s. Ignăței, r. Rezina s-a desfășurat concursul național ROBINZONADA 2016 – un amplu proiect ce cuprinde numeroase expediții în care tinerii participanți concurează la diferite probe precum:

– tehnica turismului
– tehnica supraviețuirii în diferite condiții
– concurs de radiogoniometrie și alte probe sportive.

În cadrul Robinzonadei, acum cîțiva ani, a fost inițiat și proiectul tinerilor „Moldova Ortodoxă”, care are drept scop cunoașterea lui Dumnezeu a credinței și a moralei creștin-ortodoxe, cunoașterea și răspîndirea valorilor creștine tinerii generații, educarea tinerilor în spirit patriotic și dragostea de țară, dragostea față de plaiul natal; analizarea aspectelor religioase, economice și ecologice a țării în trecut și prezent.

Organizator este dl Ion Balan, conducătorul clubului de radio amatori „Azimut” din s. Ignăței, r. Rezina, cărora s-au alăturat peste 100 de tineri cu vîrsta între 10-20 ani din diferite cluburi de radio amatori din țară: Rezina, Orhei, Ialoveni, Chișinău. În acest an în calitate de parteneri sau alăturat Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Ministerul Apărării, Federația Radiosport, Centrul tinerilor „Neovita”, Casa de Creație a Copiilor din or. Rezina și altele.

În cadrul proiectului „Moldova Ortodoxă”, echipele participante și-au propus să stabilească cît mai multe conexiuni prin stația radio cu alți radio amatori și cluburi din întreaga lume, și descriu locația desfășurării concursului, țara, și fac cunoscute tuturor Mănăstirile țării noastre.

Anterior, cîteva expediții s-au desfășurat în preajma Mănăstirilor Saharna, Țîpova, Curchi. Expediția din acest an va relata despre Mănăstirea Dobrușa, care se află în apropierea taberei unde se desfășoară concursul.

La deschiderea oficială au luat parte numeroși oaspeți și Administrația locală. Prot. mitr. Ghenadie Boldișor, parohul bisericii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” s. Ignăței, care este și reprezentant al Sectorului Sinodal Relații Culturale din cadrul Protopopiatului Rezina, a venit cu un mesaj către tinerii participanți, a binecuvîntat desfășurarea acestui concurs național, aducînd în dar pentru fiecare participant, cruciulițe.

„Sperăm ca această conlucrare a tinerilor radio amatori și a Bisericii Ortodoxe din Moldova să aducă mai multă reînoire spirituală, pentru a păstra identitatea noastră creștină și a spori în credință și fapte bune”, a menționat părintele-paroh Ghenadie Boldișor.

cu referire la www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com