În premieră, Focul Haric va fi adus pentru mai multe comunități ortodoxe din nordul Italiei - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

În premieră, Focul Haric va fi adus pentru mai multe comunități ortodoxe din nordul Italiei

18:02, luni, 25 aprilie, 2016 | Cuvinte-cheie: ,

În data de 30 Aprilie începând cu orele 22.00, către ziua Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, o deosebită bucurie duhovnicească va fi pentru credincioșii din trei parohii creștin-ortodoxe din Italia, care vor avea în premieră fericita ocazie în noaptea Învierii să primească Lumina Sfântă adusă direct de la Ierusalim, pentru a fi împărțită credincioșilor din aceste parohii:


În ziua Sărbătorii Sărbătorilor parohienii se vor bucura de marea minune a Ortodoxiei – Focul Haric adus de la Ierusalim prin străduința și purtarea de grijă a parohului acestor biserici neobositul Prot. mitr. Veniamin Onu și cu suportul ctitorilor bisericii din or. Vicenza.

Lumina Sfântă (Greek ‘Αγιος Φως, „Lumina Sfântă”) este un mare miracol care se întâmplă în fiecare an în Biserica Sfântului Mormânt în Ierusalim în Sâmbăta Mare, Ziua de dinaintea Sfintelor Paşti.

Din Mila lui Dumnezeu, creștinii ortodocși din or. Vicenza vor avea posibilitatea nu numai să se bucure de Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim, dar vor avea și ocazia în ziua Învierii să se închine la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Hârbovăț, care va fi prezentă în biserica din Vicenza.

Pe această cale, părintele Veniamin Onu mulțumește tuturor celor care vor contribui și vor susține aducerea Focului Haric, Lumina Sfântă de la Ierusalim în urmatoarele biserici ortodoxe:

Biserica cu hramul ” Sf. Ierarh Nicolae” din or. Vicenza, via.Porta Santa Croce 55

Biserica cu hramul „Sf.Treime” or. Fidenza, via Zani 53/A

Biserica cu hramul ” Sf. Cuv. Xenia” or. Reggio Emilia, via.Gonzaga 59/A

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați la nr. de tel. 3293786451

Sursa: www.ortodox.it

13090400_531455253701190_1394891141_n

Contact Form Powered By : XYZScripts.com