În Pskov a fost ucis preotul Pavel Adelgheim - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

În Pskov a fost ucis preotul Pavel Adelgheim

7:28, marți, 6 august, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

În oraşul  Pskov (Rusia), a fost ucis în casa sa preotul Pavel Adelgheim.  Suspectul de săvârşirea crimei a fost reținut.
Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii Chiril se roagă pentru odihna sufletului preotului Pavel, a declarat pentru RIA Novosti seful serviciului de presă patriarhal diaconul Alexander Volkov. După toate probabilitățile, protoiereul Pavel a fost victima îndeplinirii îndatoririlor pastorale. Corpul preotului a fost găsit, luni, la el acasă, în centrul orașului.

Potrivit datelor preliminare, crima a fost comisă de către un tânăr născut în 1986. Dupa crimă, el şi-a provocat şi sie două plăgi înjunghiate. Suspectul era într-o stare neadecvată, şi în prezent este internat. Potrivit martorilor, atacatorul preotului a strigat că el a acționat la ordinele diavolului.

„Părintele Pavel este un om duhovnicesc. Nu putem vorbi acum despre el la timpul trecut. Este un om, părerile, poziţiile căruia au influienţat mii și mii de oameni din întreaga lume. Amploarea pierderii nu poate fi acum înțeleasă, dar mulţi sunt de părerea că este o pierdere de aceeași magnitudine ca și cea a lui Alexandr Meni. Singura diferență este că aici, casa era plină de oameni, există martori, nu există nici o ambiguitate, cu excepția unui singur lucru: nu este clar care au fost motivele acestei crime. Nu știm dacă se va cunoaşte vreodată, deoarece omul care a săvârşit-o este bolnav „, – a spus deputatul rus Lev Schlossberg.

traducere pentru ortodox.md

sursa www.pravmir.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com