În regiunea Cernăuți sunt interzise organizațiile religioase "afiliate cu Rusia" - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

În regiunea Cernăuți sunt interzise organizațiile religioase „afiliate cu Rusia”

21:19, sâmbătă, 20 mai, 2023 |

Deputații consiliului regional Cernăuți au votat pentru interzicerea organizațiilor religioase care au „legături dovedite cu țara-agresor”.

Pe 16 mai 2023, deputații consiliului regional Cernăuți au interzis activitățile organizațiilor religioase care au „legătură canonică bisericească dovedită cu țara-agresor”. Pentru hotărârea respectivă au votat 40 de deputați, transmite serviciul de presă al consiliului regional.

Prin decizia sa, consiliul regional Cernăuți a recomandat comunităților teritoriale din regiune să rezilieze contractele de folosință a terenurilor și de chirie imobilelor cu astfel de organizații.

„Recomandăm rezilierea contractelor de chirie pentru imobile, terenuri cu organizații religioase (comunitățile) care au legături biserico-canonice dovedite cu țara agresoare și interzicerea folosirii proprietății comunităților teritoriale din regiune”, s-a notat în consiliul regional.

Deputații au făcut apel și la administrația militară regională cu recomandări pentru a analiza legalitatea folosirii clădirilor și proprietății statului de către organizațiile religioase interzise.

UJO a informat mai devreme că coducătorul Serviciului de stat pentru etnopolitică și libertatea de conștiință, Viktor Yelenski, a declarat că acțiunile autorităților locale privind „interzicerea” Bisericii Ortodoxe Ucrainene în regiuni sunt ilegale.

Sursa: https://spzh.news/ro/

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com