Header image

În Rusia se elaborează un vaccin împotriva fumatului

11:10, vineri, 6 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Primul vaccin din lume împotriva fumatului, care este elaborat de oamenii de ştiinţă rusi, poate apărea în farmacii în cinci ani.

Despre aceasta a declarat pentru Itar-Tass Dmitri Ovchinnikov, adjunctul directorului general al companiei „Selecta” care elaborează medicamebtul. „Intrăm acum în stadiul 2 al cercetărilor clinice”, – a spus el.

Savantul a remarcat că „metodele actuale de tratament pentru dependenta de tutun sunt ineficiente”, iar noul vaccin ar oferi un progres în acest domeniu. Ca rezultat al acțiunii acestuia, organismul va produce anticorpi care blochează nicotina înainte ca ea să ajungă la creier.

Savanţii lucrează asupra creării unui „nano-container” molecular, care va livra componentele vaccinului către celulele responsabile pentru declanşarea răspunsului imun. Anticorpii la rândul lor vor lega nicotina în sânge. În consecință nicotina nu va ajunge la „centrul de plăcere” din creier şi fumatul nu va produce sentimentul de euforie și satisfacție. Lanțul de dependență patologică de tutun se va rupe.

traducere pentru ortodox.md

sursa pravoslavie.ru

 

 

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com