Header image

În Serbia se desfăşoară un forum consacrat Muntelui Athos

13:56, luni, 24 iunie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Conferința Internațională „Muntele Athos – o moștenire spirituală și culturală unică a lumii moderne”, se va desfăşura în capitala Serbiei, Belgrad în perioada 23-26 iunie, cu participarea călugărilor din mănăstirile Athosului Simonos Petras, Vatopedi și Hilandar, precum și a oamenilor de știință, şi a conducătorilor comunităţilor guvernamentale şi obşteşti, raportează RIA Novosti.

Forumul dedicat Sfantului Munte are loc în Europa deja pentru a treia oară. Prima întâlnire a reprezentanților mai multor țări care s-au întrunit pentru a discuta despre soarta Muntelui Athos a avut loc acum doi ani, în Salzburg, Austria, unde a fost decis de a se reuni în astfel de conferințe în mod regulat. În 2012,  forumul internațional a avut loc în Weimar Germania.

Potrivit reprezentantului comitetului de organizare, la conferinţă se va discuta despre istoria, destinul şi rolul creștinismului în Europa de astăzi prin experiența și tradițiile Sfântului Munte Athos. Conferința va acorda o atenție deosebită problemelor de ascetism și problemelor teologiei moderne, relațiilor dintre viața spirituală și intelectuală în Biserica Ortodoxă, slujirea călugărilor în mănăstiri şi în afara lor.

traducere din l.rusă pentru ortodox.md
Sursa www.sedmitza.ru
Contact Form Powered By : XYZScripts.com