În Spania pot fi interzise avorturile - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

În Spania pot fi interzise avorturile

8:55, luni, 23 decembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Guvernul spaniol condus de Marian Rajoy a adoptat, vineri, proiectul de lege privind protecția vieții în faza prenatală și drepturile femeii însărcinate. Dacă va primi votul Parlamentului (unde Partidul Popular al lui Rajoy are o majoritate de 70%) această lege va reinstitui, în mare parte, protecția legală a vieții prenatale în Spania.

Conform comunicării făcute de ministrul Justiției, Alberto Ruiz Gallardon, avortul va mai fi permis doar în cazurile de malformație a fătului, când continuarea sarcinii pune în pericol iminent viața sau sănătatea mentală ale mamei, ori dacă sarcina a survenit ca urmare a unui viol.

Această reformă era așteptată de mișcarea pro-life din Spania, puternică și numeroasă, care a și sprijinit în alegeri Partidul Popular (conservator) tocmai pentru acest obiectiv, scrie LifeSiteNews.com.

Legea încă în vigoare, „privind întreruperea voluntară a sarcinii și avortul indus în Spania” datează din 2010 și permite avortul până în a 14-a săptămână de sarcină, fiind aproape similară cu legea românească, una din cele mai liberale din lume. Legea a înlocuit pe cea anterioară din 1985 și a fost creația guvernului socialist condus de Jose Rodriguez Zapatero.

Premier al Spaniei între 2004 și 2011, Zapatero, nepot al unui luptător marxist executat de franchiști în timpul Războiului Civil, s-a dovedit un soldat de nădejde al „revoluției culturale” (pe larg aici): în mai puțin de două mandate, a reușit să distrugă familia spaniolă prin legiferarea „căsătoriei” între persoanele de același sex, a filiației pentru cuplurile de homosexuali prin adopție și prin reproducere asistată, prin liberalizarea completă a avortului și obligativitatea „educației sexuale” în școli.

De altfel, la câteva zile după câștigarea alegerilor, în noiembrie 2011, Rajoy a eliminat din curicula școlară controversatul program „Educație pentru Cetățenie și Drepturile Omului”, care îndoctrina elevii cu punctele de vedere ale lobby-ului (homo)sexual.

Declarații ale mișcării provita spaniole

Într-o luare de poziție difuzată sâmbătă, Ignacio Arsuaga, președintele HazteOir, cea mai mare rețea civică pro-vita din Spania, a declarat că „fără acțiunea noastră în stradă, în media, pe internet, Guvernul nu ar fi adoptat acest proiect de lege.”

„Proiectul intenționează apărarea vieții nenăscutului, prezentat ca ceea ce este: o ființă umană a cărei viață merită să fie protejată. Această nouă lege mută dezbaterea juridică în termenii corecți: avortul încetează a mai fi un drept și devine o infracțiune, o crimă.”

sursa culturavietii.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com