Header image

În ultimii doi ani s-a intensificat persecuția creștinilor în 20 de țări ale lumii

8:19, luni, 21 octombrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , ,

În ultimii doi ani s-au intensificat persecuțiile creștinilor în 20 de țări ale lumii, potrivit unui nou raport prezentat de către filiala britanică a organizației de caritate catolică „Biserica în nevoie”, la o întâlnire în Camera Comunelor și Camera Lorzilor, care a avut loc la 17 octombrie, rapoartează sedmitza.ru.

„În perioada anilor 2011-2013, violența și intimidarea au căpatat o amploare mai mare în privinţa creștinilor, în 20 din cele 30 de țări evaluate situația s-a înrăutățit, – se spune in raport. – În alte țări, în care problemele erau deja extreme, au avut loc modificări minime „.

Printre liderii în clasamentul țărilor în care persecuția creștinilor este cea mai mare sunt Afganistan, China, Laos, Pakistan, Vietnam și Zimbabwe. O situație deosebit de dificilă pentru creștini s-a format majoritatea țărilor islamice și în țările ale căror sisteme politice au un caracter autoritar pronunțat.

„Creștinismul, care a devenit cea mai persecutată religie din lume, acum riscă să dispară din țările în care, până de curând, a fost larg acceptat – se relatează în raport. – Hărțuirea și exodul creștinilor amenință acum însăşi statutul creștinismului ca religie mondială „. Acest lucru este specific în primul rând Orientulului Mijlociu, unde după așa-numita „Primăvara arabă” persecuțiele creștinilor au devenit sistematice.”

traducere pentru ortodox.md

sursa www.sedmitza.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com