În urma bombardării, a fost distrusă o veche biserică a Bisericii Ortodoxe Ucrainene  - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

În urma bombardării, a fost distrusă o veche biserică a Bisericii Ortodoxe Ucrainene 

22:19, miercuri, 10 iulie, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

Se notează că vechea biserică a supraviețuit în cel de-al Doilea Război Mondial, dar a fost distrusă „în secolul al XXI-lea – un secol civilizat”.

În satul Novoekonomiceske, raionul Pokrovsk, regiunea Donețk, pe 8 iulie 2024, în urma bombardamentelor rusești, lăcașul Bisericii Ortodoxe Ucrainene în cinstea Nașterii Maicii Domnului a fost avariat substanțial.

Fotografiile postate pe canalul de Telegram al Vicariatului să văd daunele grave aduse bisericii în exterior și în interior, ferestrele sparte, pereții, tavanul și altarul au fost distruse.

„Vechea biserică care a supraviețuit persecuției bolșevicilor, a supraviețuit în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost distrusă în secolul al XXI-lea – un secol civilizat”, se arată în comunicat.

UJO a scris a scris mai devreme că Preafericitul Mitropolit Onufrie a exprimat condoleanțe în legătură cu atacul săvârșit cu rachete rusești la Kiev.

Sursa: https://spzh.live/ro/

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com