Header image

În urma unui tragic accident rutier a trecut la cele veșnice Prot. Serghei Melnic, fost paroh al bisericii „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din s. Palanca, r. Drochia

21:14, marți, 29 ianuarie, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

Mutarea la cele veşnice a Prot. Serghei Melnic, fost paroh al bisericii „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din s. Palanca, r. Drochia, în urma unui tragic accident care a avut loc sâmbătă, 26 ianuarie 2019, în Federația Rusă, am primit-o cu multă durere în suflet. Părintele Serghei era în prezent cleric al Eparhiei Moscovei.

A fost hirotonit diacon în toamna anului 2005 la biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din or. Orhei, iar în treapta preoțească a primit hirotonia în luna decembrie a aceluiași an, în biserica cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Floreni, r. Anenii-Noi.

Din momentul hirotoniei sale a slujit în calitate de paroh în mai multe parohii din cadrul Protopopiatului Drochia: s. Iliciovca, s. Pervomaisc și s. Palanca. La 3 februarie 2017 a fost numit cleric al bisericii cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae” din s. Pelinia, r. Drochia.

Din motive familiale, în august 2018 s-a mutat cu traiul în Federația Rusă, fiind cleric al Eparhiei Moscovei.

Moartea şi Învierea Domnului nostru Iisus Hristos arată calea spre adevăr şi viaţa veşnică. Cu această încredinţare, suntem alături în aceste zile de familia îndurerată și cei dragi, când se despart de vrednicul de pomenire şi iubitul lor părinte.

În acelaşi timp,  cu toţii ne vom ruga fierbinte pentru odihna fericitului său suflet în latura celor vii, împreună cu drepţii.

Rugăm pe Hristos, Domnul cel Înviat din morţi, să odihnească sufletul robului Său împreună cu drepţii, să mângâie îndurerata familie şi pe toţi cei care azi sunt întristaţi de această plecare dintre noi a robului lui Dumnezeu protoiereul Serghei.

 

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

 * * *

Slujba înmormântării va avea loc joi în biserica din s. Palanca r-ul Drochia.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com